Επιμήκυνση με ακρυλικό, gel ή acrygel; Τι να επιλέξω;

Συχνά, λαμβάνουμε αυτήν την ερώτηση απο εσάς όσον αφορά την επιλογή μεταξύ gel, acrygel ή ακρυλικού για τη δημιουργία τεχνητών νυχιών. Αυτό οφείλεται στην ποικιλία τεχνικών που έχουν αναπτυχθεί στον τομέα της ονυχοπλαστικής. Η επιλογή μεταξύ αυτών των τεχνικών εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ατόμου και την εξέλιξη των προϊόντων.

Κάθε μία από αυτές τις τεχνικές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, και η επιλογή της κατάλληλης εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες μας. Πάμε να δούμε μαζι τις διαφορές ανάμεσα σε gel, ακρυλικό και acrygel.

Τεχνητά με ακρυλικό: Η τοποθέτηση νυχιών με ακρυλικό είναι μια διαδεδομένη τεχνική στον χώρο της ονυχοπλαστικής και η πιο παλιά γνωστή τεχνική που υπάρχει. Αυτή η μέθοδος αποτελείτε από ένα μείγμα σκόνης ακρυλικού και υγρού, δημιουργώντας ένα υλικό που εφαρμόζεται πάνω στο φυσικό νύχι. Δέν χρειάζεται πολυμερισμό σε λάμπα καθώς στεγνώνει μόνο του με τον αέρα σε λίγα λεπτά. Η έντονη μυρωδιά του υγρού (από πολλούς έχει χαρακτηριστεί και ως δυσωδία) έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρότητα του σαν υλικό.

Συστήνεται σε περιπτώσεις ονυχοφαγίας λόγω σκληρότητας, δεν μπορεί να σταθεί σε νύχια τα οποία έρχονται συνεχώς σε επαφή με υγρά προϊόντα. Δεδομένης της συγκόλλησης του υλικού απευθείας πάνω στο φυσικό νύχι, οι συνεχόμενες μεταβολές του PH στην ονυχαία πλάκα (συχνή ενυδάτωση-συχνή αφυδάτωση), οδηγούν σε φουσκώματα και αποκολλήσεις!

Τεχνητά με gel: Η επιμήκυνση νυχιών με gel είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ανθεκτικότητα και φυσική εμφάνιση στα νύχια τους. Το gel διαθέτει μια ξεχωριστή ελαστικότητα και αντοχή στους κραδασμούς, παρέχοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς την πορώδη υφή που μπορεί να παρουσιάσει το ακρυλικό.

Το gel επιτρέπει επίσης μια ομαλή και λεία επιφάνεια του νυχιού, προσδίδοντάς του μια φυσική λάμψη. Ωστόσο, λόγω της ελαστικότητάς του, το gel μπορεί να κάνει το νύχι να λυγίσει ή ακόμη και να σπάσει ευκολότερα σε σύγκριση με το ακρυλικό.

Στα πρώτα χρόνια της εμφάνισής του, το gel είχε την τάση να ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της πολυμεριστικής διαδικασίας, προκαλώντας αναστάτωση στις πελάτισσες. Πλέον, όμως, η ποιότητα του υλικού έχει βελτιωθεί σημαντικά και το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί.

Τεχνητά με acrygel:Το acrygel (ακρυλικό + gel) έχει αποδειχθεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές υλικό στον χώρο της ονυχοπλαστικής, καθώς συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά τόσο του ακρυλικού όσο και του gel, χωρίς τα αντίστοιχα μειονεκτήματά τους! Αυτό το υλικό υπόσχεται ανθεκτικότητα και γρήγορη εφαρμογή όπως το ακρυλικό, ενώ ταυτόχρονα παρέχει την ευελιξία και τη γυαλάδα που προσφέρει το gel. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι ότι δεν έχει έντονη οσμή όπως το ακρυλικό και δεν προκαλεί καύσους κατά τον πολυμερισμό του.

Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, πολλές γυναίκες προτιμούν το acrygel για τη φυσική ενίσχυση των νυχιών τους ή για την επιμήκυνσή τους, προσφέροντας τη δυνατότητα επίτευξης του επιθυμητού σχήματος και μήκους. Με αυτόν τον τρόπο, το acrygel έχει κερδίσει τις καρδιές τόσο των πελατισσών όσο και των τεχνιτριών, αποτελώντας μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στον χώρο της ονυχοπλαστικής!

Όλα τα προαναφερθέντα υλικά, δηλαδή το acrygel, το ακρυλικό και το gel, είναι κατάλληλα για την τοποθέτηση σε φυσικά νύχια ή για επιμήκυνσή τους. Η επιλογή του κατάλληλου υλικού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η λιπαρότητα του φυσικού νυχιού, η καθημερινότητα του ατόμου και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί και συνεχώς καταρτιζόμενοι επαγγελματίες στα Νυχομάνια είναι διαθέσιμοι να ακούσουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχετε, όσον αφορά το υλικό που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest