Τips για μεγαλύτερη διάρκεια του μανικιούρ (ημιμόνιμο,απλό,φυσική ενίσχυση)

Η διατήρηση υγιών νυχιών είναι σημαντική για τη γενική μας εμφάνιση και αυτοπεποίθηση.Πάμε να δούμε μερικά tips που θα βοηθήσουν να έχουμε υγιεί νυχάκια με αποτέλεσμα να κρατάει και περισσότερο το μανικιούρ μας!

1# Εφαρμόζετε λάδι για νύχια ή ενυδατική κρέμα: Η εφαρμογή λαδιού για νύχια βοηθάει στη διατήρηση της υγείας των νυχιών σας, ενώ περιποιείται και τα επωνύχια σας. Το λάδι βοηθάει στην ενυδάτωση των νυχιών και του περιβάλλοντος δέρματος, βοηθώντας τα νύχια σας να παραμείνουν ευέλικτα και ανθεκτικά.Επίσης, η εφαρμογή πλούσιας κρέμας χεριών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ενυδάτωσης και της υγείας των νυχιών μας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διατηρήσουμε τα νύχια μας υγιή και δυνατά, απολαμβάνοντας ένα όμορφο και περιποιημένο μανικιούρ για περισσότερο καιρό.

2# Περιορίστε οσο γίνεται την καθημερινή επαφή με το νερό και τα καθαριστικά: Όταν τα νύχια μας μουλιάζουν συνεχώς στο νερό, γίνονται πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σε σπασίματα και ξεφλούδισμα του βερνικιού. Επιπλέον, η υπερβολική επαφή με το νερό μπορεί να αφαιρέσει τη φυσική ενυδάτωση από τα νύχια και το δέρμα των χεριών μας, καθιστώντας τα πιο ταλαιπωρημένα.

Για να αποφύγουμε αυτά τα προβλήματα, μπορούμε να περιορίσουμε την έκθεση των νυχιών μας στο νερό. Φορώντας γάντια κατά τη διάρκεια δουλειών που απαιτούν επαφή με νερό, όπως το πλύσιμο πιάτων ή τον καθαρισμό του σπιτιού, μπορούμε να προστατεύσουμε τα νύχια μας από την υπερβολική υγρασία και τα έντονα χημικά που έχουν τα καθαριστικά μας .

3#Προσέχετε τη διατροφή και την υγιεινή σας: Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των νυχιών μας. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε βιταμίνες και μέταλλα, μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της υγείας των νυχιών μας. Συγκεκριμένα, η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη C, η βιοτίνη και το σίδηρο είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία των νυχιών μας. Η βιταμίνη Ε βοηθάει στην ενίσχυση της αντοχής των νυχιών, ενώ η βιταμίνη C προάγει την παραγωγή κολλαγόνου που είναι απαραίτητο για την υγεία του δέρματος και των νυχιών. Η βιοτίνη συμβάλλει στην ενίσχυση της δομής των νυχιών και την πρόληψη της θραύσης τους, ενώ το σίδηρο είναι σημαντικό για την οξυγόνωση των ιστών και την πρόληψη της αδυναμίας των νυχιών.

Εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι επίσης σημαντική για τη γενική υγεία του οργανισμού μας και των νυχιών μας. Το νερό βοηθάει στην ενυδάτωση του σώματος και τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και των νυχιών, προλαμβάνοντας την ξήρανση και τη θραύση τους.

4# Xρησιμοποιηστε ηπια σαπούνια για το πλύσιμο το χεριών: Προσέξτε την υγιεινή σας, πλένοντας τα χέρια σας με ήπια σαπούνια και χρησιμοποιώντας ενυδατική κρέμα χεριών για να διατηρήσετε το δέρμα και τα νύχια ενυδατωμένα.

Το πλύσιμο των χεριών με ήπιο σαπούνι αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της υγιεινής και την προστασία του δέρματος και των νυχιών μας. Τα σκληρά σαπούνια μπορεί να αφαιρέσουν τη φυσική ενυδάτωση από το δέρμα και τα νύχια, καθιστώντας τα ξηρά και ευάλωτα σε προβλήματα.

Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να επιλέγουμε ήπια σαπούνια κατά το πλύσιμο των χεριών μας. Τα ήπια σαπούνια δεν περιέχουν αγριεμένες χημικές ουσίες που μπορεί να ξηράνουν ή να ερεθίζουν το δέρμα, αλλά αντίθετα, προσφέρουν απαλό καθαρισμό που διατηρεί τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος.

Μετά το πλύσιμο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα χεριών. Αυτή η κρέμα βοηθάει στην επαναφορά της υγρασίας που μπορεί να χαθεί κατά τη διάρκεια του πλυσίματος και της εξαντλητικής χρήσης σαπουνιού. Επιπλέον, η ενυδατική κρέμα βοηθά στην προστασία των νυχιών από την ξήρανση και την αδυναμία.

Με αυτήν την απλή, αλλά αποτελεσματική, ρουτίνα υγιεινής, μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα και τα νύχια μας ενυδατωμένα και υγιή, προσφέροντάς μας ένα όμορφο και περιποιημένο μανικιούρ με μεγαλύτερη διάρκεια!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest